The Dark Knight på besök på campus

När jag står i mitt badrum och tvättar händerna hör jag plötsligt ett fladdrande. Jag tittar upp, in i spegeln men tänker inte mer på saken. Den viner ibland i ventilen så slumpmässiga ljud är inget konstigt. Men så hör jag fladdrandet igen. Något viner förbi utanför badrumsdörren i min hall. Det ska påpekas att min lägenhet i allmänhet och min hall i synnerhet är väldigt liten, mindre än mina föräldrars uterum. Att någon skulle ta sig in utan min vetskap är ganska osannolikt. Med handduken i händerna tittar jag ut i hallen. Ingenting. Jag går in i rummet som är resten av min lägenhet och då ser jag den. Fladdermusen. Den är stor, säkert tjugo centimeter bred och flyger i ilfart runt, runt i lägenheten som om den testar däcken på en racingbana.

Här ger jag ifrån mig ett läte som jag själv skulle vilja beskriva som enbart ett varningsljud för grannar och inte ett spontant uttryck för rädsla för den luftburna vampyren i min lägenhet. Efter att ha duckat in i mitt badrum och begrundat min manlighet för några sekunder tar jag mod till mig och kliver ut. För en sekund tror jag att den är borta innan den syns igen i dunklet och flyger mot mig. Den är säkert trettio centimeter bred. Jag hoppar undan och vänder mig mot ytterdörren. Jag slår upp den hastigt och kliver svärandes mot badrummet igen. Men innan jag hinner in har fladdermusen letat sig ut och tar sig i rasande fart mot trapphuset för att skrämma slag på någon stackars student på väg hem från kvällens fest. Hastigt slår jag igen dörren. Den var stor.

Säkert en halvmeter bred.

Lovar.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

3 reaktioner till “The Dark Knight på besök på campus”

Kommentarer inaktiverade.