En konst att känna sig ledig kvart i åtta

Kom hem klockan kvart i åtta igår. Jag hade varit igång i ungefär 12 timmar. Eftersom vi mellan filminspelningarna inte riktigt hann fixa ordentligt käk, något annat än subway, så valde jag att laga mat hemma och därmed få i mig en ordentlig middag för första gången på några dagar. Så där stod jag, klockan kvart i åtta, och stekte bacon samt kokade spaghetti. Mitt lilla ensamma fönster i köket släppte in det gula mörkret från parkeringen. De stora trädkronorna vajade precis framför mig.

Vi hade precis kommit över en kulle. På något magiskt sätt hade vi hunnit filma allt material vi behövde på en och en halv dag. Intervju i en källare med trepunkts ljussättning och ett gäng detaljbilder, inomhusbilder, utomhusbilder och miljöbilder. Allt avklarat på cirka en timme, sedan bar det av, i god tid, till den gigantiska inomhushallen där IFK Växjö hade lättare träning. Vi hann reka stället, leta lite bilder och var sedan väl förberedda när de kom för att värma upp. Tränarna var hur schyssta som helst och vi kunde köra en intervju med killarna och tjejerna härjandes i bakgrunden i en innebandyfokuserad uppvärmning. Sedan kom hon vi hade haft intervju med en dag tidigare om hennes egna träning som trestegshopperska. Nu kunde vi klistra ihop allt med lite bilder på när hon hoppade. Hon var precis lika trevlig som alla andra och ställde glatt upp på att hoppa fram och tillbaka framför vår kamera trots att hon redan var klar med sin träning. Vi fick till och med några bilder när vår fantastiska kameraman låg ned i sandlådan.

Sedan stod jag så där rörandes i min gryta med spaghetti, med vinden utanför, och tänkte att man kan syssla med värre saker när man har press på sig. Som dagens programmering, som inte påbörjats och som ska in om fyra dagar.

Men man tar det man får.

Det är en konst att känna sig ledig kvart i åtta.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.