I write the show

Jag tänkte en tanke igår. Idag minns jag den. Det är inte alltid det händer. Så då tänkte jag att den kunde vara värd att tänka igen. Jag tänkte på TV-serien Studio 60 On The Sunset Strip. Ingen kan väl ha undgått att jag älskar den. Den är ju awesome. Jag tänkte på en sak som någon säger om Matt Albie, Matthew Perrys karaktär, som är manusförfattare för titelshowen. Han harvade länge i botten av hierarkin utan att lyckas få med något i sändning, vilket är det alla manusförfattare strävar efter. Men han sitter kvar i sitt provisoriska kontor på golvet utanför manusrummet där de stora namnen skriver. Men så plötsligt dyker hon upp. Harriet. Hon slog igenom med dunder och brak som skådespelerska i sketch efter sketch. Precis samtidigt fick Matt Albie sitt genombrott. Allt han skrev kom med i sändning, tillslut bär han hela showen. Alla tycker att detta är märkligt, hur deras genombrott skedde exakt samtidigt, med tanke på att de senare blev ett par. Långt senare frågar Harriet så tillslut Danny Trip, producent och Matts bästa vän, om detta. Han sade att svaret var enkelt.

“Han skrev för att imponera på dig. För dig. Det var så han slog igenom.”

Den repliken har jag kommit ihåg sedan jag hörde den för första gången. Den stämmer så bra. Även på mig och mitt skrivande.

Jag skriver för att imponera på henne. Och det finns alltid någon.

Alltid.

Så är det.

Jag kunde inte hitta just den scenen, men denna är minst lika bra.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.