Sköra sensommarägg

En sak som jag har funderat mycket över på sistone är varför jag blev så upprörd över att få reda på att hon hade gått vidare. Det är ju egentligen helt i sin ordning och fint på sitt sätt. All kärlek är fin. Men faktum är att jag i samma veva kom på vad det handlade om. Jag blev ledsen eftersom jag hade lagt alla mina ägg i hennes korg.

Jag fick alltid intrycket av att hon var lite reserverad. Inte mycket eller på så sätt att hon dolde något. Men hon var helt enkelt inte så “parig” av sig. Vilket i sig stämde bra överens med hennes sätt i övrigt. En mycket vacker och kvinnlig pojkflicka. Hon var återhållen och ville inte gärna vara för offentlig. Det var helt okej med mig även om jag gärna ville hålla hand på stan. Men det var bara sådan hon var och det ska jag respektera tänkte jag.

När jag kom hem från den sista vistelsen hos henne för ett år sedan hade jag en känsla av att jag var trött på allt. Jag var trött på henne. Men jag ville inte vara det. Jag blev samtidigt sjuk. Jag hade nekat till att jag ville åka dagen för hemresan men det hade i själva verket stämt rätt bra. Hon märkte det.

Så dagarna som kom spenderade jag offline, sjuk och nedbäddad och funderade. Jag tittade på Ice Age och Kung Fu Panda och undvek kontakt. Då och då plingade telefonen till med ett “Var är du?” men jag lät det bero. I övrigt var det inget som märktes. Jag var ju sjuk. Men när feberdimman lättat hade jag bestämt mig. En morgon bestämde jag mig för att inget behövde vara för svårt eller för avlägset för att fungera. Bara man vill. Jag bestämde mig för att jag tänkte kämpa. Jag ville det.

Några veckor senare var det över. Det hade dött och hon gjorde inget mer av det. När jag några veckor tidigare hade kämpat för att inte släppa taget hade hon nu bara låtit det bero. Hon kämpade inget alls och jag, stora karln på tjugoett år, blev förkrossad.

Nu ett år senare trillade en statusuppdatering ned på min facebookvägg och tanken slungades tillbaka till den sensommardagen. Plötsligt kämpade hon för någon annan och höll någon annans hand. Det kändes som ett hugg i bröstet. Hon höll någon annans hand.

Så till nästa gång ser jag till att behålla några ägg för mig själv.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.