Klart att det ska stoppas in

Inne i en affär som framstod som en ren Apple-affär stod jag och min kära far och diskuterade med en försäljare de olika alternativen. Jag hade läst på under större delen av sommaren och visste precis vad jag ville ha ut av min nya dator och vad som erbjöds. Bland annat ville jag ha en HDMI-adapter. Jag visste att det fanns en uppsjö och tänkte vara noga med specifikationerna. Så efter att vi diskuterat ämnen som processorer, grafikkort och batteritid tittade vi så på en adapter. Jag läste på paketet medan försäljaren studerade mig. Hittills hade han tacklat varje liten teknisk fråga jag mäktat med och nu stålsatte han sig för nästa.

Jag kunde ju så mycket. Jag var ju så påläst.

“Vad betyder female?” frågade jag tillslut och pekade på ordet som stod på paketet.

“Va?” han blev ställd av denna totalt grundläggande fråga och tittade frågande på mig. “Ja, alltså. Eh. Det betyder att det är en female-kontakt. Att det stoppas in en annan kontakt i den.”

Jag står tyst och känner hur värmen stiger i ansiktet och skrattar sedan nervöst.

“Jo, det är klart.”

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

3 reaktioner till “Klart att det ska stoppas in”

Kommentarer inaktiverade.