Det måste vara varmt

Jag har alltid varit lite förvirrad.

När jag var liten åkte min familj på semester. Det gjorde vi ofta. En gång bilade vi ned till Italien. Till ett ställe på östkusten. Vattnet i havet var inget vidare så vi spenderade för ovanlighetens skull våra dagar vid poolen. Jag minns att det var där jag lärde mig ryggsim.

Jag tyckte om Italien. Trots att jag var så liten kunde jag tidigt finna det mysigt. Maten, människorna och språket. Språket tyckte jag om alldeles särskilt och lärde mig några korta ord. Men jag hade redan vid denna unga ålder utvecklat min förmåga att blanda ihop saker. När jag mötte någon på gatan hade jag lärt mig precis vad jag skulle säga. Jag sade det hela tiden. Så varje dag när jag passerade poolskötaren och ville glänsa med mina språkkunskaper hälsade jag glatt:

“Grazie!” sade jag, vinkade, och gick vidare.

Poolskötaren suckade och skakade på huvudet varje gång.

Jag tänkte att det måste vara varmt.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.