Gudrun

Nej. Jag tycker inte att det var briljant marknadsföring av Gudrun Schyman att bränna upp 100 000 spänn. Visst, hennes resonemang är intressant, i att folk spenderar miljoner på marknadsföring och på att synas. Här bränner hon upp de pengarna för att istället protestera mot skillnaden i lön mellan könen.

Förvisso smart. Men det är ju ett skapligt desperat sätt att skaffa sig uppmärksamhet. För att inte tala om alla studenter hon spottar i ansiktet. Eller vilken annan samhällsgrupp som helst som vänder på slantarna.

Hon ville synas i media och lyckades. Hon fick uppmärksamhet.

Men är det positiv uppmärksamhet att bränna upp tre årshyror?

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

2 reaktioner till “Gudrun”

  1. Jag håller med dig, det var ett riktigt uselt PR-trick och jag vet inte riktigt hur man än vrider och vänder på det hur det kan vara försvarbart. Någonstans får hon ju alla att prata om henne, men jag undrar om man pratar väl eller bara tycker att hon var knäpp.
    Desperata tider kräver desperata åtgärder… jovisst.. men det hade kanske räckt med en tusenlapp och inte hundratusen :S

  2. Precis, jag förstår precis idén bakom. Men att genomföra den är inte, hur man än vrider och vänder på det, försvarbart. Jag kan ju säga att det inte finns en enda marknadsförare som förstår vad hon pysslar med. De undrar också hur hon kan försvara det.

Kommentarer inaktiverade.