Lyckad promenad

Jag skulle bara ned och handla. Egentligen var jag bara uttråkad och allmänt seg av att ha gått hemma så jag promenerade ut en sväng i solen. Övervägde för en stund att ta cykeln då det ändå är en bit att gå. Men jag behövde röra på mig. Jag gick helt utan att lyssna på musik och lät mina tankar ta över. Det var skönt, långt att gå, men skönt. Tillslut kom jag fram till affären och jag tog av mig mina halvskuggade solglas.

Inne i affären stod jag säkert i tio minuter innan jag bestämde mig att ta en påse ostbågar som vanligt, suckade över bristen på intressanta val i mitt liv och plockade upp sylt. Väl framme vid kassan valde jag ut den kö som såg kortast ut och skulle precis ställa mig när jag märkte det. Jag kände efter i fickan och letade vidare över kroppen som om jag på något magiskt vis kunde förvara min plånbok under min tunna tshirt i höjd med min bröstkorg.

Nope.

Inga pengar.

Så jag backade tillbaka och såg ut som om jag hade glömt att handla. Men det hade jag inte. Jag vände tillbaka i affären, lade tillbaka sylten och påsen och stegade ut ur affären. Ganska särskilt nöjd med att ha glömt pengar när jag skulle gå och handla.

För det innebar ju bara att jag fortfarande var jag.

Det har jag inte glömt.

Jag log för mig själv, tog på mig solglasögonen igen och gick sakta hemåt.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

2 reaktioner till “Lyckad promenad”

  1. Ganska kul företeelse man gör när man glömt plånboken. Jag har aldrig min plånbok i bröstfickan på jackan. Ändå åker handen dit om jag glömt plånboken. Fickan. Bakfickan. Bröstkorgsområdet. Sällsamt släkte, vi människor.

  2. Ja, jag har alltid undrat över det där. Det är märkligt. Saker man gör som för säkerhets skull.

Kommentarer inaktiverade.