Tankar om P3 Guldgala

Måste säga att Timo Räisänen skötte sig utmärkt det lilla jag såg av honom. Klockren humor och jag älskar alltid egocentrering gjort av dem som faktiskt har självdistans och inte heter Peter Jihde. Lasse rev av guldmicken och en avslutande spelning som ju tydligt visade varför den blev hans. Jag har gått på folkhögskola. Jag tycker om människor som helhet och vet att alla är olika och tycker om olika saker och framförallt står för olika åsikter. Det är viktigt att göra det och viktigt att veta att alla får göra det.

The Knife och den kvinnliga halvan Fever Ray har alltid stått för sina åsikter och för vilka de är. De är så ödmjuka och storhjärtade. Det är stort att spöka ut sig och inte acceptera pris och hyllningar. Visst är det något särskilt med att skita i vad andra tycker? Att ha som uppdrag i det offentliga ljus man blivit tilldelad att “bryta mönster” och “göra folk upprörda” och på så sätt få detta till något genusrelaterat i sin egen självutnämnda martyr. Det är stort av henne att knalla fram till micken på P3 Guldgala i röd tomteluva och mumla häftigheter som en rädd gymnasieelev till publiken som prisar henne . För inget säger väl tack för leverbrödet som lite ödmjukhet?

Stort.

Och så har jag nog sett tillräckligt av Samuelsson för ett tag framöver.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

2 reaktioner till “Tankar om P3 Guldgala”

  1. Hmm, det är möjligt. Min bedömningsförmåga på området är ju helt klart begränsad. Jag lyssnade bara på Winnerbäck i slutet och han har väl aldrig haft någon sångröst från första början. Så där hörde jag inget annorlunda i alla fall.

Kommentarer inaktiverade.