They can go fuck themselves

Undrar hur Micke Samuelsson känner sig idag. Han kan inte vara helt nöjd med sig själv. Nog för att man får vara besviken, särskilt när det gäller ett OS på hemmaplan, men han skulle nog ha fortsatt bitit sig i tungan. Nu tror jag att han kan glömma en eventuell reservplats. I nästan varje turnering är det någon som får åka hem skadad förr eller senare och med tanke på hur det i uttagningen säkerligen stod och vägde mellan just Samuelsson och Modin stod Micke antagligen högst på listan över reserver. Nu kommer den eventuella reservplatsen gå till någon annan, kanske en viss Linus Omark.

Som ni kanske märker har jag följt det hela med stort intresse. Jag är som helhet inte så intresserad av klubbhockey, men OS och VM har alltid engagerat mig. Och denna gång har jag varit med hela vägen och sett spelare komma med i diskussioner och försvinna lika snabbt. När jag själv ögnar igenom truppen som tillslut togs ut är jag inte särskilt överraskad över något namn, förutom då just Fredrik Modin. Roligt hur han inatt gav svar på tal direkt.

Att Patric Hörnqvist kom med är bara roligt. Trots att man inte är en veteran, ett stort namn eller en supertalang så kan det löna sig att ligga i. Han har haft en undanskymd roll och mest harvat i farmaligor. Men denna säsong har han tagit ett rejält kliv in i Nashville och börjat rada upp poäng. Roligt då att se hur det direkt lönar sig med en plats i OS-laget. Men på samma ämne skulle ju självklart Niclas Bergfors funnits med. Förmodligen en av årets rookies i NHL som bara 22 år gammal börjat ösa in poäng i New Jersey Devils, som dessutom tillhör ett av de starkare lagen i Eastern Conference. Med tanke på att den stora förtrupp som för länge sedan togs ut fick vara precis hur stor som helst kan man ju undra varför man inte hade med denne Bergfors som även om han inte började producera förrän sent på hösten gott kunde fått plats, för att sedan sannolikt blivit uttagen efter att ha presterat så väl. Nu försökte förvisso Bengan lägga till honom i efterhand och rätta sitt misstag men missade dopings-kontrollen. Mycket klantigt. Nu blir vi utan en av höstens stora sensationer i NHL, alla kategorier.

Men laget ser väldigt starkt ut ändå. Jag är optimistisk när jag säger brons.

Kanada och Ryssland är så mycket bättre i år att allt annat än de två i finalen är en skräll.

Men Sverige står först i kön.

Ikväll blir det JVM-hockey mot ryssarna.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.