Spotifyness

Att upptäcka musik är bland det bästa jag vet. Spotify gör detta mycket enkelt. Man glider runt och surfar bland titlar, band och livsstilar. Allt har något kopplat till sig. En livshistoria. En attityd eller ett klädesplagg. Det är på något vis essensen i musiknördens universum. Och det har fått ett uppsving igen. När piratkopieringen blev ost och skinka med hela folket försvann cd-skivor och mixtapes. Känslan av en cd-skiva och njutningen att lägga den till sin samling, av att rada upp den bredvid ett annat band man gillar, gick förlorad. Att diskutera kring det nya albumet med vännen och argumentera varför det och det spåret är bäst. Att välja ut särskilda låtar och göra listor för att beskriva någon, eller vad man känner. Det är att uppleva helheten av musik. Av vad det har att erbjuda. Och efter den opersonliga mp3-eran har nu mixtapes gjort storstilad återkomst i streamat format.

Jag tycker det är fint.

Och jävligt värt att betala för.

Om man har pengar.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.