Litteraturstudier

Ah, just det. Böckerna har kommit. Allihop.

Universitets-litteratur är ingen kul historia för studenter nu för tiden. Man kan inte direkt lita till biblioteket eftersom sådana böcker som är obligatoriska allt som oftast är kurslitteratur i fler kurser än just din. Vilket leder till att böckerna är konstant utlånade och har i snitt fem reservationer på sig. Och nu talar vi bara om de fåtalet oumbärliga. Detta såklart just därför. Att de är oumbärliga. Så då tycker man att det är lika bra att köpa dem. Men om man ändå är igång så kan man ju ta de där tunna småböckerna på femtio-talet sidor också.

Och prislappen landar tillslut på ungefär tre gånger mer än vad man tänkt. Det är inte direkt så att en student har mycket mer att hushålla med inklusive hyra och de där extra hundralapparna för knäckebröd och en påse chips. Och plötsligt får böckerna en helt annan innebörd.

Jag är hundra procentigt säker på att en 600-sidors ekonomibok kan klassas som mordvapen i vissa länder.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

2 reaktioner till “Litteraturstudier”

  1. Trodde det var det man hade facebook till numer. Bonda nätvägen med en massa kursare och andra likasinnade och byta/köpa/sälja kurslitteratur t varann?

  2. Raggoparden, för att vara en teknikutbildning har det gått förvånansvärt långsamt med nät-bondningen. På det stora hela känns det också bäst att själv ha böckerna i lugn och ro. Man får kompensera för sin hörselskada bäst man kan. Trygghet gör mycket.

Kommentarer inaktiverade.