Självklarheter

Ska gå ut och kolla posten. Rotar fram nyckeln till brevlådan och kliver ut genom ytterdörren. Vi har en stor och ganska hög stentrappa upp till vår dörr. På den ser man grannskapet ganska bra, och framförallt ser grannskapet dig. Jag tar några steg ned och då hör jag det plötsligt.

Ett surrande och susande ljud.

Gud vad irriterande tänker jag och funderar.

Jag stannar mitt på trappan och fipplar med de få knappar en hörapparat har. Nej, verkar inte vara någon elektrisk mojäng som spökar med min hörapparats ljudfält. Ett tele-slinga-läge som ibland fångar upp allt från elskåp till mikrovågsugnar. Men detta är lätt fixat genom att slå av det och ha hörapparaten i normalläge.

Men ljudet försvann inte.

Det fortsatte att surra.

Då slog det mig att det såklart är ett reaplan till insektsfanskap som bråkar med mig. Och jag börjar veva en massa med armarna kring mig för att jaga iväg det. Där ståendes mitt på trappan står jag alltså och vevar allt vad jag har och grannskapet börjar kika nyfiket på mig.

Då tittar jag upp.

Och ser hur grannen mittemot går med en grästrimmer.

Jaha.

Att jag inte tänkte på det.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.