Tele-slingor

Det var ett hektiskt möte. Min hjärna irrade iväg direkt. Stressat men ändå fokuserat. Fick gå runt och titta på salar. Uppenbarligen hade hon sett till så att det skulle finnas hörselslinga (på förhand riggad teknik så att hörselskadade kan använda ett internt ljud via hörapparaten) i de salar jag skulle vara i och det var ju snällt. Men jag är säker på att min egna utrustning fungerar bättre än den som finns. Det gör den alltid. Ni vet, när ni ser en sådan där grönvit skylt utanför en lokal som säger att den har Tele-slinga, och tänker att det är ju bra. Då har ni fel. Det är inte alls bra. Det är sällan det är något bra alls.

På filmstaden här i stan är slingan helt värdelös eftersom lokalen är större än vad tekniken tillåter. Men beslutsfattare tjänar politiska poäng och ryggdunk på att bara sätta upp skylten, om det fungerar eller inte verkar vara sekundärt. Utrustningen som används är allt som oftast mer än fem år gammal. Hur mycket har hänt med tekniken på fem år? Med webben? Precis.

Därför är jag glad att jag har mina egna grejjer. Som jag själv har ansvar för.

Fungerar utmärkt.

Kanske ska man sätta upp en egen skylt på ryggen:

“Riktig tele-slinga, fuckers.”

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.