Dutvå

Vi hade passerat kön och stod och väntade på att min stora kopp Capuccino skulle tillredas av barristinnan bakom disken när hon plötsligt tittade upp och frågade oss.

“Ska ni gå på Youtube?”

Jag kände hur hela jag blev ett frågetecken. Min bättre kvinnliga halva svarade leende att vi inte skulle det. Det doftar kaffebönor och det surrar i det guldränkta caféet av fikande personer. Jag står helt stilla och tittar sedan på flickvännen i ögonvrån.

“Va?”

“Ja? Det ska vi ju inte.”

Säger hon till mig leende och tar min hand. Hennes röst bryter igenom suset lite. Youtube? Har de framträdanden? Har jag aldrig hört något om tänker jag. Jag som alltid försöker hålla mig flytande i konversationer känner ändå att jag behöver bidra med något så jag drar till med:

“Brukar de ha konserter?”

Nu tittar båda två frågande på mig med klotrunda ögon.

“Öh, alltså…”

Sorlet stiger en aning och fröken barrista ställer fram mitt kaffe på disken. Doften reser sig från den höga koppen. Jag ser mig lite förvirrat omkring. Då ser hon det. Hon skrattar, lutar sig fram och säger tydligt:

“U2.”

Jaha. Jag blir tyst och känner hur värmen stiger längs kinderna. Hon ler stort och tittar på mig länge.

“Ska jag gå och ta oss en plats, älskling?” frågar hon.

“Gör det.”

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

2 reaktioner till “Dutvå”

  1. Pingback: 030709 kl. 12:15

Kommentarer inaktiverade.