Streetcredd under basketkorg

Jag trycker på play och kastas tillbaka.

Tillbaka till plastdukar. Till kycklingklubbor och pommes. Till skolmatsalar pimpade med ballonger och små par på dansgolvet som små öar i ett osäkert hav och resten klistrade utmed väggarna. Förutom när Fives jättetuffa låt We Will Rock You drog igång och alla skulle genast hoppa och sparka på ballonger och göra skottkärran. På två händer bakom ryggen.

Linda, Karro, Hanna, Maria. Namnen var så många. Jag var så liten, men ett väloljat proffs bland brudarna. Jepp. Jag var en såndäringa tjejtjusare. Jag visste inte riktigt vad det innebar då men jag hade mycket snabbare än andra insett att tjejer inte var något konstigt, och med tanke på vilken streetcredd jag fick när jag trotsade könsbarriärerna under basketkorgen så var det värt all möda tyckte jag. Kolla Kalle. Med tjejen.

Man dansade tryckare.

Det var lättast. Man behövde liksom inte utöva någon större koordination. Det var alltid flera som ville dansa med mig. Jag flyttade runt och ibland fick man dansa med någons lillasyster också. Om jag vågade.

För sedan dog det ut.

Om jag var tidig med att förstå hur lika vi alla var varandra. Så var jag också tidig med att inse hur högt fallet kunde vara. Hon kom fram och frågade om jag ville dansa med hennes syster. Och jag fegade ur. För det var ju henne jag ville dansa med istället. Fler ryckte i mig och en annan kille som också gjorde skottkärran ville dansa och imponera på tjejerna. Jag såg mig stressat omkring och vände plötsligt på klacken och gick. Sedan sprang jag. Och grät. Jag stod där uppe och tittade ned och konstaterade att det var högt. Högt som fan. Och jag ville inte falla ned. Så jag fegade ur.

Tills idag.

När jag trycker på play. Och minns plastdukar och ballonger och finbyxor och finskjortor och sanning och konsekvens. Och jag känner att cirkeln sluts. Jag minns senaste gången jag vågade strunta i fallhöjden och dansade en tryckare med flickan.

Och jag känner att jag inte är rädd längre.

Aldrig mer.

Savage Garden – Truly Madly Deeply

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

4 reaktioner till “Streetcredd under basketkorg”

  1. Ja, det är bara jag igen..

    Men åh.. Vad bra det här inlägget är! Så skönt flow och feeling i varenda liten stavelse. “Thank God for Kalle, simple as that!”

Kommentarer inaktiverade.