Jag, en kuf

Vi hade en elektriker på besök idag. Eller jag hade en elektriker på besök idag. Hemma på dagarna är det jag som rår om huset och de hantverkare som kommer och går. Idag ett ljushuvud med andra ord. Jag kände mig obekväm och komplett hjulspårad eftersom jag tvingats upp redan klockan sju, okristligt tidigt med andra ord. Han pratade inte så tydligt. Det är inte alla gånger jag orkar med att påpeka sådant och lät det bero medan jag kokade mitt kaffe.

Han kommer senare fram till mig i köket och säger något. Jag svarar. Något om vädret och ja det var ju lite mulet men det ser ju bra ut så långt det gör det. Sladdarna och det alltså. Inte vädret. Han säger något indie-tekniskt om säkringar och jag nickar och fortsätter med min ände av konversationen och säger att jag ska dammsuga. Han fortsätter med sladd-lingon jag inte riktigt hör och jag säger att anledningen till att jag nämner det är att jag inte hör när jag dammsuger. Det låter så mycket. Ifall han skulle vilja något och ropa skulle jag inte höra. Då tystnar han. Sedan säger han långsamt, behärskat och tydligt med blicken stint låst i min:

“Kan du hjälpa mig med säkringarna?”

Jaha.

Men jag ska dammsuga.

Eller, menar du nu?

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

2 reaktioner till “Jag, en kuf”

  1. Oscar, tack! Det var väldigt roligt att höra. Kändes som att jag svamlade mig ur poängen där dock.

Kommentarer inaktiverade.