Dynamit-logik.

Just det. Högskoleprovet.

Det har jag förträngt. Hela situationen kändes först ganska härlig. Jag hade verkligen saknat att sitta i en skolbänk och denna naiva entusiasm höll i sig tills jag fick Block 1 under näsan.

NOG.

Det vill säga matte. Nog kunde det ju också vara redan där i och för sig. Men första delen i provet skulle alltså vara det jag är flera ölbackar sämst på. I början var jag ändå lite självsäker och försökte så gott jag kunde tänka på det där berömda logiska sättet som jag har hört så mycket om. Men till slut blev det lite mer Dynamit-Harry-metod över det hela.

”En gubbe där, och en gubbe där…”

Gick rätt bra ändå. Det gick bättre än väntat på det jag skulle vara dålig på och sämre än väntat där jag trodde jag skulle ha alla rätt. Så rakt över hamnade jag lite över mitten. Frågan är om man vågar göra om det för att inse att det inte blir bättre andra gången. Och då kan man inte heller skylla på allmän förvirring och ovana.

Bättre att bara ha gjort provet en gång och sedan ursäkta sin dumhet med:

”Äh, det brukar bli bättre andra gången.”

Och sedan aldrig göra om det.

Ganska idiotsäkert.

Känns som om den logiken skulle kunna appliceras på annat.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

3 reaktioner till “Dynamit-logik.”

  1. Jag har inte bestämt mig om jag ska göra högskoleprovet i höst eller inte, verkar så läskigt.

  2. Jag skulle helt klart också köra på den metoden, göra provet en gång & använda det som ursäkt. Om jag någonsin kommer att göra provet vill säga. Jag har en svag känsla av att mina betyg ändå alltid kommer vara tredubbelt så bra som mitt resultat på provet någonsin kommer att kunna bli.

  3. Äsch Kalle…du e ung å hinner med det där uruselt löjliga provet flera gånger till….om du nu skulle vilja. Allt handlar bara om att tänka så som de vill att man ska tänka-därav svarsalternativ!!! Du ser, man FÅR inte tänka själv. Å så kostar det pengar. Gissa vad staten får in den där dagen då alla sitter å skriver. Nej, den mörka rebelliska Z:a har talat. Dessutom så kommer jag aldrig mer att nå upp till 1,6 (du vet, hjärnan blir som dina axlar med åren, haha) igen sååååå varför göra om det? puss på dig

Kommentarer inaktiverade.