Gasar som fan

Att vara full av oro är svårt. Jag sätter mig i bilen efter träningen och pustar ut. Den står parkerad i en gränd bakom byggnaden så att jag lätt kan köra ut utan att ratta runt. Jag är helt ensam och sitter stilla. Jag startar inte bilen. Det är helt tyst. Kan hon inte bara försvinna?

Jag svär tyst för mig själv. Nej. Det kan hon inte. Det går inte att sluta tänka. Och jag vet ju precis vad det betyder. Som alla andra gånger är det mycket enkelt. Gör något åt det. Jag drar handen genom håret så där som jag gör i en enda svepande rörelse. Det brukar lugna mig. Jag tittar på mig själv i backspegeln. Vad är det hon ser?

Jag svär igen. För det går inte riktigt att formulera stormen av känslor inom mig. Närmare än så kommer jag inte till att kunna uttrycka allt det fantastiska jag känner. Foten vilar på gasen. Då ser jag det. Som i en undermedveten rörelse flyttar jag foten till bromsen. Jag skakar på huvudet. Din fega jävel Kalle. Suck it up. Men jag känner ändå hur jag sätter mig tillrätta. Tankarna skingras. Svordomarna om det fantastiska slutar. Hon försvinner bort i en dimma. Ska det bli så här igen? Verkligen? Ska jag fega ur som alltid?

Jag suckar djupt och vrider om bilnyckeln.

Radion sätter igång.

So i won’t hesitate no more, no more.
It cannot wait, I’m sure.

There’s no need to complicate, our time is short.
This is our fate, I’m yours.

Jag tittar chockad på radion.

Helvete, tänker jag välformulerat.

Och trycker gasen i botten.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

3 reaktioner till “Gasar som fan”

  1. Ester, tack! Det var underbart fint sagt. Att jag skulle kunna skriva en bok alltså.

  2. Det är klart att du inte fegar ur DEN HÄR gången, för nu har du ju OSS, dina trogna supportrar, och så hejarklacken därborta *pekar* som puttar på och muntrar upp och alltvaddetheter.
    Besides, ”go with the flow ” heter det, men min översättningsmaskin säger att det betyder ”flyt med strömmen”, och det är det ju bara döda fiskar som gör..
    Vart fan ville jag komma med detta då..
    Jo. Klart du skall satsa. Våga. Du får säkert ”ja”. Och får du nej är du ändå bara tillbaka på ruta ett. Och det överlever du ju.
    *ser snusförnuftig ut*

Kommentarer inaktiverade.