Skallgång efter försvunnen skribent i stadsbiblioteket

Sitter och kikar på kurslitteraturen och veckans schema. Ingen av de böcker som ska läsas finns att låna. De finns som referenslitteratur men då måste man pallra sig ut till biblioteket. Måttligt kul. Att jag är komplett analfabet när det kommer till att leta i bokhyllor gör inte saken bättre. Missförstå mig inte, jag älskar att läsa. Jag älskar böcker. Men det är precis som om att när jag ska stava för att hitta en bok, då har jag glömt hur alfabetet ser ut. Jag har helt enkelt ingen förmåga att acceptera logiken i hur ett bibliotek är strukturerat. Så jag snubblar runt där och hamnar på helt fel hyllor. Med andra ord är det mig en komplett idiotförklaring att gå in på biblioteket.

Jag skriver. Men går vilse i bibliotek.

Det är ju en underbar ironi.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

3 reaktioner till “Skallgång efter försvunnen skribent i stadsbiblioteket”

  1. vilket sammanträffande. jag gick vilse på biblioteket idag, och då var det inte ens det stora, stora stadsbiblioteket där det är någorlunda okej att gå vilse utan det lilla precis där jag bor. insåg efter en kvart att jag gått förbi rätt hylla ungefär sjutton gånger.

Kommentarer inaktiverade.