Bröd och Meta

Okej, nu testkör vi här lite. Har länge (alltid) tydligare velat dela upp innehåll och meta. Med meta menar jag allt som inte är bloggens brödtext: sidebar, kategorier och annan information. Jag har haft svårt att göra det då jag inte är en webbdesigner. En idé har jag funderat på länge och nu testar jag. Nu gnisslar säkert flera layoutare tänderna och muttrar om grundregler. Man ska nämligen helst hålla sig till en och samma font. Men nu delar jag upp det och frågar er.

Brödtext i varma Georgia, meta i lite kallare Arial. Tydligare uppdelning eller förjävlig soppa.

Vad tycker ni?

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

5 reaktioner till “Bröd och Meta”

 1. Det är faktiskt inget jag stör mig på. Däremot tycker jag inte om att ”by kalle at 18:18” och ”No comments” blir i Arial det med.

 2. Det är inget fel på det, äv€€en om jag föredra ”öppna typsnitt” (som verdana eller lucida sans) i brödtexten.

  En sak ang headern bara. Ser att du använder både en header i h1-tag och bild, och har löst det genom att göra h1:an pytteliten. Ett alternativ jag tycker ser lite snyggare ut än en liten klutt uppe i högra hörnet är att skriva display:none alternativt visibility:hidden på h1:an i css-filen.

  någon som förstår? :P

  Annars borde det gå att uppnå motsvarande samma resultat som i headerbilden, med enbart css.

 3. Andreas: Aha! Det ser jag inte eftersom jag använder Firefox. I IE syns h1:an mycket riktigt. Obra. Fixart.

  Angående fonten, det är ju en smaksak. Jag har alltid dyrkat Georgia och dess serif. Vill på något sätt hålla kvar lite i det klassiskt grafiska av text och formulering, istället för det kalla och raka som Internet så ofta bidrar med. Lite mer form än funktion helt enkelt!

Kommentarer inaktiverade.