Snöfront

Det har städats, pyntats och lagats. Sorgligt nog har det inte skottats. Men vi hoppas ändå. Det är ofta hetsigt i huset inför helger. Alla springer runt med än det ena och än det andra. Men när dagen före kommer och skymingen faller är vi alla färdiga. Det har vi varje år sett till. Trots att delar av släkten kommer imorgon så sitter vi ned och bara slappnar av. Jag får ofta mycket skäll. Ibland helt befogat och ibland till synes helt utan anledning.

Men jag och min storasyster i huset förstår vad det innebär. Det har vi nog alltid gjort. Men just kring julen och dan före dan blir det särskilt självklart. För att vi är älskade. Vår familj kan vara rena tornadon. Men det enda det betyder är att vi alla bryr oss. Vi vill alla väl och vi vill visa det. Därför lägger vi oss i. När det städas, pyntas och lagas. Och när det skottas. För skotta ska jag få göra. Det har jag gett mig fan på. Och molnfronten ovanför oss inger hopp. När skymningen faller är vi alla färdiga. Slutsprugna. Slutbråkade. När vi ser hur fint det blivit och hur gott det luktar förstår vi allihop hur viktiga vi är för varandra. Hur viktig familjen är.

Det är lätt att glömma bort.

Allting kan tas ifrån dig på ett ögonblick.

God jul.

[audio:http://www.bykalle.se/wp-content/uploads/da-christmas-with-the-rat-pack-01-dean-martin-ive-got-my-love-to-keep-me-warm.mp3]

jul08

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

6 reaktioner till “Snöfront”

  1. om jag inte har sagt det förr så säger jag det nu: du skriver så fint. liksom oj, jättefint. känner mig lite mer pepp inför julfirandet nu efter att ha läst detta.

    god jul!

  2. Anna: Ett annat tips att svabba till är The Coral – Dreaming Of You.

    Kath: Tack underbaraste Katherine.

    M: Det blev den, mot alla odds. Alltid lika kul att se dig Malin.

Kommentarer inaktiverade.