Att skriva novell med en hink

Jag hade gärna skrivit mer. Mycket mer. Framförallt vill jag gärna skriva mer noveller. Små historier med vändningar och vackra och framförallt fria formuleringar. Saker som kanske skulle kunna bli film i framtiden. Om jag finge drömma.

Problemet är att varje gång jag skriver något skönlitterärt så kan jag inte riktigt ta mig själv på allvar. Allt blir endimensionellt. Jag vill så gärna att det ska blir djupare. Vackrare. Men istället känns det bara som en text skriven av någon som försöker lite för mycket. Som vill för mycket.

Jag har ju så många idéer. Så många tankar som skapas och snurrar runt. En mängd fina dialoger formas varje förmiddag. En bit historia där och en bit konflikt där. Det trillar ned som små regndroppar av kreativitet.

Och jag ränner runt som en galning med en hink och försöker fånga allihop.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

5 reaktioner till “Att skriva novell med en hink”

  1. Grönt är skönt säger dom ;) Men favoritfärgen är egentligen lila :)

    ”Ropa” på mig när du har samlat ihop alla dom där snurrande tankarna till en novell åxå. Väntar med spänning! Känns ingen press haha

  2. TMW: Mitt jobb är jobb, varken mer eller mindre. Definitivt ingen fest. Ens när det är fest. Och jag får inte ens pengar för det. Men jag lär mig mycket.

    Anna: Okej. I’ll let you know.

Kommentarer inaktiverade.