Bert, min inspiration

Julstädningen är nu helt klar. Både på golvet och på bloggen. Eller, jag ändrar ju och leker runt helatiden. Men nu har jag lagt till en permanent funktion och det är som ni kan se Recent Comments-feeden till höger. Dessutom prövar jag att visa lite enkel statistik över bloggens innehåll. Om jag löser det ska jag eventuellt också lägga till en hitcounter (som för närvarande ligger på 8,373 hits) på samma plats. Men just nu vet jag inte hur. Som sagt kan jag inte PHP eller liknande, utan bara leker runt, testar mig fram med diverse plugins. Dock inte widgets då mitt tema från grunden inte är ”widgetaware”, vilket betyder att allt i sidebar.php (allt tjaffs till höger) måste skrivas manuellt, inte byggas med enkla moduler och förinställda rutor.

Tänk vad långt man kan komma utan att kunna ett skit.

Se bara på Bert Karlsson.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

12 reaktioner till “Bert, min inspiration”

 1. Raggoparden: Väldigt mycket så. Jasså? Han ser faktiskt ut att använda exakt samma kommentarsplugin som jag! :)

 2. Jaså, vilken plugin? jag använder bara commentluv, customsmilies och WP ajax edit comments, som påverkar kommentarerna iaf.

 3. men ifall du behöver hjälp med widgets; prova att klistra in följande i sidebar.php:

  <?php if ( function_exists(’dynamic_sidebar’) && dynamic_sidebar(’Sidebar’) ) : else : ?>

  efter ” och

  <?php endif; ?>

  innan ”</div>” (den sista alltså).

  Nu borde du kunna lägga till en widget i widget-sektionen. Kom ihåg att när widgets är aktiverade kan du inte lägga till någon kod i sidebar.php.

 4. Andreas: Recent Love. Så lika vid första ögonkastet. Eller kanske det är samma? Vad vet jag.

  Tack! Det ser bra ut. Bättre än det jag provade med tidigare. För tillfället är jag dock rätt nöjd med hur saker fungerar och ser ut. Jag vill dessutom hellre skriva lite själv, än att bygga med block! :)

  Raggoparden: Jag hajar inte så mycket som du tror. ;)

 5. kalle: jag har lärt mig allt jag kan genom att prova mig fram, och jag har gjort två publika och tre privata wordpressteman utan att kunna php… så man behöver inte kunna så mycket för att kunna wp :P

Kommentarer inaktiverade.