Professorisk generalisering Eller vem fan bryr sig, båda har ju gator och torg

Bo Rothstein är stadsvetare. Igår skrev han en en debattatrikel i GP. Enligt Bos utläggning kan bloggosfären liknas vid ett avlopp som innehåller ”förolämpningar, okvädningsord och rasistiska stämplingar.”

Bloggboomen sågs år 2005 som ett nytt forum för människor att diskutera och debattera och på så sätt utvidga rummet för yttrandefriheten, demokratins grundsten. Men så är alltså inte alls fallet menar Bo Rothstein. Stadsvetaren lyckas här med konststycket att bunta ihop ett helt folk med lika många åsikter som det finns städer, och dra alla över en kam.

Bo, jag vet nog inte lika mycket om staten och dess maskineri som du gör. Men jag kan mina städer.

Och jag har vett nog att skilja på Göteborg och Stockholm.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.