Hallå kexet, ska vi dra hem till mig och ta hand om tvätten?

Många undrar hur det är att vara hörselskadad. Vad jag kan och inte kan göra på tex. krogen. Det finns många sätt att beskriva det på.

Ta till exempel frågan om jag får ont i öronen av hög volym. Rent tekniskt får jag ju inte det då jag hör sämre och därmed har en högre tröskel. Däremot mår jag sämre än andra av hög volym under en längre tid. Ibland flera dagar efteråt. Och det har ju inte så mycket med volymen att göra i sig, utan med min kamp att fokusera på annat samtidigt som volymen är på max. Tex. pratar med någon söt flicka om ensamhet över kvällens tredje öl. Med andra ord kan man sitta och mosa i sig Tom Petty-riff bara man inte sysslar med annat som kräver koncentration.

Vika kläder och snurra lite framför spegeln går alltså alldeles utmärkt.

Det hade jag kunnat göra på krogen.

Träffa någon, ta en öl.

Och vika kläder.

[audio:http://www.bykalle.se/wp-content/uploads/07-last-night-the-strokes.mp3]

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

2 reaktioner till “Hallå kexet, ska vi dra hem till mig och ta hand om tvätten?”

Kommentarer inaktiverade.