Musik, musik och lite musik

Någon ville ha mer musik av typen jag gillar. Nu är det så att jag själv är värdelös på att hitta ny musik. Utan jag fastnar mest i gamla hjulspår. Det är lite tråkigt. Så om någon där ute har tips på band, personer eller enskilda låtar som jag och andra kan tänkas gilla: Dela med er!

Den som hängde med i den korta The O.C-hajpen känner säkert igen följande låtar. Det finns mycket bra att hämta i dess soundtrack som välkända låtar av Alexei Murdoch och Joseph Arthur, men där finns även många överskattade spår och enligt mig fullständigt söndersnackade band som Death Cab For Cutie.

[audio:http://www.bykalle.se/wp-content/uploads/music-from-the-oc-mix-1-05-jet-move-on.mp3] [audio:http://www.bykalle.se/wp-content/uploads/01-saturday-morning.mp3]

Vidare i populärkultursdjungeln bidrar även Scrubs med en riktigt minnesvärd tonårsdänga som bara skriker ombyte framför spegeln, total garderobsgenomgång med tillhörande snurrar.

[audio:http://www.bykalle.se/wp-content/uploads/the-corals-dreaming-of-you.mp3]

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

4 reaktioner till “Musik, musik och lite musik”

  1. Taggen föll av någon anledning bort på sista låten. Det är alltså The Coral – Dreaming Of You.

  2. tack för låttips. The OC-hajpen minns jag, onekligen. för övrigt så är ju ordet ”hajp” fantastiskt. på det där sköna försvenskade viset. blir nästan en helt annan grej i skrift.

    trevlig måndag!

  3. josefine: Varsågod. Jag har generellt sett svårt för försvenskade ord, men det gäller nog bara de modeord som finns i affärsvärlden. ”Hajp” är ju ändå någon som doftar lite… nittiotal. Och det är ju underbart.

Kommentarer inaktiverade.