Att dricka som jag

Du vet att du precis gjorde mig till din vän, din jävla bitch.

Tänkte jag.

Det blixtrar till framför ögonen. En discokula snurrar i andra änden av rummet. Musiken vrålar så högt att den blir låg. Det blir ett dovt muller. Jag sitter och trummar med fingrarna mot två öl. En i vardera hand. Den ena är min. Den andra var hennes. Hon skulle dansa. Jag skulle hålla öl. Tyckte hon. Jag väntade i fem minuter sedan halsade jag båda två i ren protest. Men hon märkte såklart inget ute på dansgolvet.

Den rödstoppade skinnfåtöljen är lite klibbig. Det snubblar ned någon bredvid och ursäktar sig för att han satte sig på mig. Jag förstod att han skulle ha kul sade jag och bad honom att dra åt helvete med brett leende och glad ton. Flickan jag pratat med en längre stund försvann hon med. Hon gav mig ingen öl i varje fall. Alltid något.

Livet mullrar obarmhärtigt runt om kring mig och återigen ångrar jag att jag bryr mig. Att jag försöker. Jag sitter kvar i en klibbig skinnfåtölj och funderar på att köpa en öl till medan minnet kommer till mig. Som en klar blixt mitt i besvikelser.

Min baldejt gav mig handväskan en gång.

Den var svårare att halsa.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.