Such a lovely place

Jag har blivit kär i Eagles ”Hotel California”. Som vanligt är jag sen in i gejmet. Bara sisådär hela mitt liv. Och tio år till. Det kan verka konstigt. Det kan verka som att jag aldrig hört Eagles. Men det har jag självklart.

När jag hörde denna låt igen nyligen var det något jag kände igen. Långt bak i hjärnbalken ringde det en klocka. Jag kunde inte förstå vad det var. Låten är fantastisk och så snyggt sammansatt att det är galet, men det var inte det. Den kändes. Djupt inom mig kändes låten, musiken. Jag kunde inte förstå varför jag reagerade så, på en låt som kom tio år före min tid. Till slut snubblade jag in på Youtube och började söka.

Då hittade jag det.

År 1994 gjorde de en spelning på MTV, den första tillsammans på många år. Jag kände igen bilderna och först då kopplade jag ihop musiken, och minnen från mitt livs första vardagsrum slog emot mig.

Jag såg detta på TV när jag var väldigt liten.

Kanske var det första gången jag lyssnade på musik.

På riktigt.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

4 reaktioner till “Such a lovely place”

  1. Mitt första musik minne är när jag är ca 5-6 år och sitter i bilen med min pappa. Högtalarna är på högsta volym och ut strömmar Scarborough Fair med Simon and Garfunkel. Samtidigt som jag och pappa sjunger oss hesa i unison med de två gudarna.

  2. Första riktiga musikminnet är nog In the summertime med Mungo Jerry. Den kom 1970 så jag var 7 år. Eagles Hotel California kom 1977 och jag körde totalt slut på hela det kassettbandet där den låten fanns med. Fin musik!

  3. Hittade till din nya blogg idag via länken på blogbykalle.. kul o se att du kör vidare :) ha det fint, Malin

Kommentarer inaktiverade.