Moderiktig kritik

Enligt en obekräftad uppgift tjänar Linda Rosing nära 100 000 kronor i månaden på sin blogg. Hon säger att det är ett arbete att blogga. Och att man därför ska få betalt därefter, som med vilket dagsjobb som helst. Blondinbella läses av horder av osäkra tonårsflickor och kallas en modig affärskvinna av radikala och genomtänkta tyckare, utan att de ens givit två sekunders tanke till att hon sitter på namn som förknippas med Googles ledning och andra finanshöjdare.

Man tycker att det är en död debatt och att det är manligt ego som står i vägen.

Jag läste alldeles nyligen i Dagens Nyheter, vi får numera den i brevlådan på prov och jag älskar det, om det demokratiska konventet i Denver i natt. Det hela är mycket intressant och jag försöker insupa så mycket info om det amerikanska valet som möjligt, jag har varit dålig på det på sistone.

Där fanns en notis om hur man tillsammans med Google samlat ihop 500 bloggare och ytterligare 3000 ansökningar för konventet, som en del i nyhetsbevakningen. 150 professionella, men hemskt dåligt klädda, bloggare är fullt ackrediterade på konventet och allt är en del av den nya sortens politiska bevakning som slagit igenom de senaste åren. Där finns namn som Huffington Post och Daily Kos, bloggar med fyra-fem miljoner besökare i månaden.

Jag hade velat se fröken Löwengrip där. Och Linda Rosing. Jag hade velat se dem sitta där med sina Äppel-lappar och ge konstruktiv kritik och genomtänkt analys i den affärs- och arbetsmässiga ton som enligt utsago ska förtjäna dem pengar.

Då kan vi snacka dagsjobb.

I valfri outfit.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

2 reaktioner till “Moderiktig kritik”

  1. Heja Kalle!

    En av mina lärare diskuterade i veckan huruvida bloggar är medier eller ej. När han frågade oss studenter så var vi inte många som räckte upp händerna (jag var en av dem) och tyckte att det kunde vara medier. Men självklart är alla bloggar inte medier, men klart att det kan vara.

    …i valfri outfit! ;)

  2. Jag har väldigt svårt att se hur bloggar inte kan vara medier. Konstig diskussion av en lärare att ens ta upp, om jag ska vara ärlig.

Kommentarer inaktiverade.