Bitches n’ Hoes

Innan fanns det inget som hette sexideal. Det är ett uttryck myntat av samhället vi lever i idag. Förr fanns det kvinnligt ideal. Och det var allt. En kvinna var sexig. Punkt. Men ordet sex har en totalt annorlunda laddning idag.

Tyvärr har kvinnligt ideal och det sexiga idealet nu delat på sig.

Det kvinnliga idealet hos en pojke kommer mestadels från mödrar och systrar, medan sex-idealet kommer från media. Det som var en självklar och solid enhet. Det har nu delats upp i två ideal. Styrda av två världar. Och när vi små pojkar så småningom inser att dessa två kvinnoikoner, Mamma och Pamela Anderson, inte passar ihop med varandra kan det sluta med att vi väntar och väntar på en gyllene väg som inte existerar. Vi hoppar från förhållande till förhållande letandes efter mamma med silikontuttar. Inte undra på att man blir förvirrad. “Vad är det jag är ute efter egentligen? Om jag inte ser ut som 50 cent, vem vill ha mig då?”

“Projekt Flicka” i all ära, men vem fan berättar för oss som kan pissa stående att vi inte kommer hitta en plastbesprutad baywatchbarbie som står och bakar bullar i röd baddräkt? Det låter självklart. Så självklart. Så självklart att ingen säger något.

Medan alla hytter näven för kvinnan, inklusive vi män, står pojkarna och undrar varför alla flickor ser ut som lyktstolpar. Ja. Så ska ju inte en kvinna se ut. Bitches n’ hoes ska se ut som timglas. Mothafuckah. 12 bast och en enda fråga snurrar innanför den trendiga hiphopkepsen. Han letar efter svaret. Och jämför. Skakar på huvudet. Nej det stämmer inte. I väntan på svar börjar han träna fotboll. Spela dator. Och titta på TV.

Tiden går och plötsligt står pojken i bankomatkön och han har fortfarande inte fått svar på sin fråga. Han har slutat med fotbollen. Han har gått ut skolan. Men han ser fortfarande på TV.
Allt det där som det sunda förnuftet och som hans uppfostran säger att han ska göra. Det har han gjort. Uppväxten har förklarat för honom att studentmössan är viktig som fan. Att vännerna som hjälper honom hem på fyllan, de ska man hålla kvar vid. Men frågan snurrar fortfarande under kepsen.

Ensam. Så ensam. Står han nu i regnet. I en alldeles för liten hiphoparkeps. Och undrar.

Var är Pamela Anderson?

Visst vi fattar hur det ligger till så småningom. Vi växer ju alla upp. Och inser fakta. Men när insikten väl kommit står vi där handfallna och förstår alldeles försent hur många chanser som passerat oss förbi. Och fram kommer en tjej och kräver framförhållning. Kräver en man.

När allt hon har framför sig är en vilsen pojke.

Publicerat av

Kalle

Bloggveteran. Säg hej @bykalle.

En kommentar till “Bitches n’ Hoes”

  1. Pingback: Din dumma sill

Kommentarer inaktiverade.